Home
 

home page

Van harte welkom op de website van de Stichting Hondekop.

 

 

Voor de uitbreiding van het team is De stichting Hondekop op zoek naar:

 

 

5 Balkonwachten, m/v (minimale leeftijd 18 jaar)

Om de veiligheid te garanderen als onze trein rijdt!

 

 

Wat ga je doen?

Na het succesvol afronden van de ééndaagse interne cursus Balkonwacht, maak je deel uit van een team van enthousiaste vrijwilligers. Je krijgt dan, tijdens ritten van de Mat ’54 - Hondekop Vier, de verantwoording over één van de balkons.

Je staat onze passagiers op een nette en vriendelijke wijze te woord, zorgt ervoor dat zij tijdig instappen en tijdens de rit draag je zorg voor de veiligheid op “jouw balkon”. Je bent onder meer verantwoordelijk voor het openen van de deuren, nadat de machinist heeft aangegeven dat dit kan. Tevens let je erop dat de deuren tijdens de rit niet geopend worden.

Je zal 4 tot 6 maal per jaar worden ingezet.

 

Wat verwachten wij van jou?

Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Je hebt een representatieve uitstraling en goede contactuele eigenschappen. Je bent, over het algemeen, in de weekenden beschikbaar. Daar het ook voor kan komen dat een rit op een doordeweekse dag wordt gehouden, is het een pluspunt als je ook buiten de weekenden beschikbaar bent.

 

Heb je affiniteit met veiligheid en heeft deze advertentie je interesse gewekt, dan nodigen wij je uit te reageren en gaan we graag met je in gesprek.

Stuur je reactie, met een korte, duidelijke motivatie via email naar info@mat54.nl

 
 

Donateursrit 12 mei 2018 naar Roosendaal en de SGB

Op zaterdag 12 mei 2018 is Stichting Hondekop van plan haar jaarlijkse voorjaarsrit voor donateurs en andere geïnteresseerden, dit keer richting het Zuidwesten van Nederland te laten rijden. Deze rit is bijzonder, want we bieden onze donateurs voor het eerst de gelegenheid om ons nieuwe treinstel 220902, beter bekend als ‘de Benelux’, van dichterbij (maar niet van binnen) te aanschouwen, op het nieuwe werkterrein Roosendaal. Daarna zet de 766 met gezwinde spoed koers richting Goes SGB, waar op dat moment Sporen naar het verleden 2018 plaatsvindt.

 

Op zaterdag 12 mei 2018, zal treinstel 766 voor u klaar staan op station Amersfoort, om rond 8:45 uur te vertrekken en via Utrecht Centraal, ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Breda naar Goes te rijden. Genoemde stations zijn de andere gelegenheden om op, en op de terugreis ook weer uit te stappen. De trein zal rond 9:05 uur uit Utrecht vertrekken. Kort na 10:30 uur zullen wij aankomen in Roosendaal, waar u in de gelegenheid wordt gesteld een kijkje te nemen bij onze nieuwe aanwinst, het Benelux treinstel 220902. Even na 12:00 uur zullen wij uit Roosendaal naar onze bestemming Goes vertrekken. Daar kunt u na aankomst deelnemen aan het evenement Sporen naar het Verleden van de Stoomtrein Goes-Borselle (SGB). Meer informatie hierover vindt u op www.destoomtrein.nl Rond 16:30 uur zal de terugreis naar Utrecht en Amersfoort aanvangen. Terugkomst op Utrecht Centraal is voorzien rond 18.50, Amersfoort 19.15 uur. Alle tijdstippen zijn onder voorbehoud.

 

Meer informatie en inschrijving via deze pagina.

 

Bulletin 2018-1 is verschenen

 

 

Onze donateurs hebben het bulletin omstreeks 3 april 2018 ontvangen. Het bulletin is ook te koop via deze link.

  

NVBS Koningsdagrit 2018

De NVBS organiseert ook dit jaar wederom een Koningsdagrit. Dit jaar wordt die met de 766 gereden. Meer informatie en inschrijving via de NVBS.
 
Op 27 april vorig jaar bleek Hondekop 766 te elfder ure niet inzetbaar, waardoor de Koningsdagrit moest worden afgelast. Wat in het vat zit verzuurt echter niet en daarom gaat het dit jaar dan toch echt gebeuren en trekken we er met het groene vierwagenstel van de Stichting Hondekop-4 op uit. We starten rond 9.30 uur in Utrecht Centraal voor een verrassingsrondrit. De reisdoelen houden we nog even geheim, maar als de voortekenen niet bedriegen dan komen we op plekken waar de hondekoppen zelden of nooit hebben gereden. Op enkele stations wordt fotogelegenheid geboden. Na een rondrit van vele honderden kilometers verwachten we rond 18.00 uur weer in Utrecht afgezet te worden. 

Het excursietarief bedraagt € 49 voor leden en € 59 voor niet-leden. Voor een dag in het pluche van de eersteklas betaalt u € 15 extra. Ook is het mogelijk om voor een meerprijs van € 13 een lunchpakket te boeken. Aanmelders ontvangen in de week van 16 april nader bericht. Contactpersoon is Martin Vogelaar.

Aanmelden
Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel. Klik hier om de Reiswinkel te bezoeken. Uw betaling dient uiterlijk op 31 maart 2018 te zijn bijgeschreven. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 140.
 
 
 
 

Speciaal bulletin over de komst van de Benelux verschenen

In dit bulletin alles over de overbrenging van de Benelux van Leuven naar Roosendaal op 14 juli 2017 en alles wat daaraan vooraf ging. Onze donateurs hebben het bulletin omstreeks 25 januari 2018 ontvangen. Het bulletin is ook te koop via deze link.

  

Revisie update benelux 

Zoals bekend is Benelux Hondekop 220.902 op 14 juli 2017 overgebracht van het Belgische Leuven naar Roosendaal. Daar werd het stel binnengenomen bij het bedrijf Spoorijzer en werden de draaistellen onder de rijtuigen gehaald en zijn deze door de firma ColdBlast met droogijs gestraald. Geplaatst op nooddraaistellen, is er in het treinstel een begin gemaakt met het schoonmaken. Zo werden een paar 1e klas coupes grondig onder handen genomen.

Toen was er nog sprake van dat het treinstel, na het opknappen van de draaistellen, naar Amersfoort getransporteerd zou worden om daar het casco op te knappen.

 

   

 

Inmiddels zijn de plannen gewijzigd. Omdat het Benelux treinstel nu in Roosendaal staat, kan de opknapbeurt ook daar uitgevoerd worden. Stichting Hondekop heeft daarvoor toestemming gekregen. Meer informatie staat in de revisie update.

 

TREIN HUREN?

Wilt u voor een speciale gelegenheid een rit maken met onze mooie oude 766?
Dat kan! Vrijwel het gehele Nederlandse spoorwegnet staat tot uw beschikking. Het treinstel kan op vrijwel alle elektrische spoortrajecten (met uitzondering van de Betuweroute en de HSL Zuid) en stations in Nederland rijden. Van Groningen tot Maastricht, van Enschede tot Den Haag, van Den Helder tot Vlissingen. Uw eigen trein wordt ingepast in de dienstregeling van het overige treinverkeer. Professioneel en bevoegd treinpersoneel staat tot uw dienst. 

 

De 766 is te huur voor bedrijven en particulieren. Een huwelijksrit, een afscheids- of personeelsfeest, speciaal vervoer etc., bijna alles is mogelijk, inclusief uw cateringwensen. Onder meer het Rode Kruis, TROS, de Maag Lever Darm Stichting, NS Reizigers, Iglo/Mora, Cosmo Trucks (DAF-bedrijfswagendealers), Servex en diverse scholen die de 766 voor hun schoolreis nodig hadden, gingen u als huurder al voor. De opbrengsten uit de verhuur van ons stel besteden wij aan het behoud van dit knap stukje Nederlands industrieel erfgoed.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met verhuur@mat54.nl.

 

Wij zien u graag aan boord van ons treinstel!

 

 

 

STICHTING HONDEKOP OP MARKTPLAATS

U kunt bulletins, foto's, ansichtkaart, cabineritten en andere spullen op Marktplaats kopen. De opbrengst komt ten goede van de stichting Hondekop.

Zie Marktplaats. 

 

STICHTING HONDEKOP OP FLICKR

In de afgelopen jaren zijn er veel foto's gemaakt van onze Hondekop 766.
Een aantal van deze foto's is te zien op onze Flickr pagina: https://www.flickr.com/photos/mat54hondekop/
 
 
De Stichting Hondekop wordt ondersteund door QRail, makelaar in rollend materieel en juridische advisering in rail.

 

 

Zoeken op de website

Nieuw

Speciaal bulletin over komst van de Benelux verschenen
In dit bulletin alles over de overbrenging van de Benelux van Leuven naar Roosendaal op 14 juli 2017 en alles wat daaraan vooraf ging.
(Vrijdag 26 januari 2018)
Lees meer >>
Revisie update benelux deel 2
Het najaar van 2017 stond in het teken van voorbereidingen voor de revisie. We hebben toestemming gekregen om in Roosendaal een begin te maken met de revisie van de Benelux.
(Maandag 15 januari 2018)
Lees meer >>
Meer >>

Mat54 Facebook

Prins Bernard Cultuurfonds Mondriaanstichting Roestrijden.nl Sponsor ons, en uw logo wordt hier geplaatst
Officiële website van de Stichting Mat´54 Hondekop-vier en Stichting Expoitatie en Onderhoud Mat´54