Home | Top Categoriën | 766 Revisie 2016 | Revisie update Maart 2016
 

Revisie update Maart 2016

icoon Revisie update maart 2016

Nadat eind februari de 766 weer in de juiste volgorde was gerangeerd en gekoppeld, werd aangevangen met de verschillende werkzaamheden die nodig zijn om de herindienststelling mogelijk te maken.

 

Stroomafnemer  Stroomafnemer

 

In het eerste weekend van maart werden de dakkabels van de ATB, omroep en koersrollen tussen de eerder gesplitste bakken weer doorverbonden en werden de stroomafnemers volgens de werkbeschrijvingen afgesteld. Daarnaast werden er nog wat laatste mechanische klussen aan de stroomafnemers gedaan en kregen ze een smeerbeurt.

 

Tractiemotor drogen Restauratie

 

Ondertussen werd onder de trein gewerkt aan de motoren, die werden gereinigd en zoveel mogelijk gedroogd. De tandwielkasten werden gevuld met nieuwe olie, een vies karweitje. Daarnaast werden de remmechanismes goed gangbaar gemaakt en gesmeerd.
Door (oud)werknemers van Nedtrain die vroeger dagelijks met mat’54 te maken hadden, werd ons veel uitgelegd en met hun instructies werden veel elektrische componenten nagekeken, gereinigd en beproeft. Daar komt een hoop papierwerk bij kijken, allerlei checklisten moeten worden nagekeken en ingevuld.
Een aantal vrijwilligers is druk bezig geweest met het bestuderen van technische beschrijvingen en tekeningen waardoor een aantal storingen konden worden opgelost.
De overige vrijwilligers zijn bezig geweest om in het interieur de laatste puntjes op de i te zetten; schilderen en vooral veel schoonmaken van banken, vloeren, wanden, plafonds.

 

110 km/h 

Er zijn nog een aantal storingen te verhelpen, maar daaraan gaat de komende weken hard aangewerkt worden. Ook aan de verdere afwerking van de trein wordt hard gewerkt.

 

Tekst: Edwin van Tienen.
Foto's: Edwin van Tienen, Fermon Bosman, Rudi van Schaik, Sander de Boer en John van de Sande.

 


Maandelijks wordt er nieuws over de revisie gepost op de website. Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het opknappen van Benelux-Hondekop 220.902. Overtuig ons van je kennis en enthousiasme via een mail naar info@mat54.nl

Categorieën

766 Revisie 2016

Contactgegevens

info


Prins Bernard Cultuurfonds Mondriaanstichting Roestrijden.nl Sponsor ons, en uw logo wordt hier geplaatst
Officiële website van de Stichting Mat´54 Hondekop-vier en Stichting Expoitatie en Onderhoud Mat´54