Home | Top Categoriën | 766 Revisie 2014 | Revisie update Juni 2014
 

Revisie update Juni 2014

icoon Revisie update Juni 2014

A-bak Bk en BDk 766 gekoppeld

 

Op 1 juni 2014 werd er druk gerangeerd in Amersfoort. Het doel van het rangeren was het omwisselen van de bakken zodat er ruimte kwam om aan de A en Bk-bak te werken. Voorafgaand aan het rangeren werden de BDk, de B-bak en de A-bak weer aan elkaar gekoppeld. De Bk werd los verplaatst. Tijdens het rangeren was er de mogelijkheid om de neuzen van de Bk en de BDk aan elkaar te koppelen. Na afloop van het rangeren stonden de groene BDk en B-bak achter de tent, de A-bak in de tent en de Bk voor de tent. Diezelfde dag werden de ramen uit de A-bak gehaald en opgeslagen in het werkrijtuig. De volgende werkdag werd meteen gestart met het reviseren van de ramen. De ramen uit het eerste klas rijtuig zijn groter en een stuk zwaarder dan de ramen van de tweede klasse.

 

Sluitseinen BDk Frontseine BDk 

 

Toen de B en de BDk-bakken weer gekoppeld waren kon begonnen worden met het herstel van de elektrische installatie. Inmiddels werkt de verlichting in beide bakken weer. Ook de front- en sluitseinen werken weer. Zo komt het treinstel langzaam weer tot leven!

 

Slecht plaatwerkNieuw plaatwerk

 

Zoals gezegd staat de A-bak inmiddels in de tent. Van de A-bak werd het slechte plaatwerk eruit geslepen en vervangen door nieuw plaatwerk.

 

 Dichtgemaakte A-bakA-bak stralen

 

De gehele A-bak werd voorbereid voor het stralen. Daartoe werden onder andere de raam- en deuropeningen dichtgemaakt met houten schotten. Op de laatste dag van juni werd begonnen met het stralen.

 

Tekst: Fermon Bosman en Maurice Meuwissen

Foto's: Wesley Munnik, Roy Stel, Edwin van Tienen en Fermon Bosman

 

Maandelijks wordt er nieuws over de revisie gepost op de website. Wilt u ons helpen bij de revisie? Stuur dan een mail naar vrijwilliger@mat54.nl

Categorieën

766 Revisie 2014


Prins Bernard Cultuurfonds Mondriaanstichting Roestrijden.nl Sponsor ons, en uw logo wordt hier geplaatst
Officiële website van de Stichting Mat´54 Hondekop-vier en Stichting Expoitatie en Onderhoud Mat´54