Home | Top Categoriën | 766 Revisie 2014 | Revisie update April 2014
 

Revisie update April 2014

icoon Revisie update April 2014

   

 

   

 

Begin April werd de BDk verder afgebouwd. De raamrubbers werden weer aangebracht, de luchthappers (aan de zijkant van de cabine), de cabinedeuren en het derde frontsein vonden hun oorspronkelijke plek terug. Op het dak werden diverse onderdelen teruggeplaatst.

 

   

 

Aan het 1e klasrijtuig en aan de Bk 766 werd ook verder gewerkt. Op het dak van het 1e klasrijtuig werd slecht plaatwerk vervangen.
Om te voorkomen dat het nieuw aangebrachte materiaal gaat roesten werd dit in een beschermde verflaag gezet. Bij de neus van de Bk 766 werden de luchthappers en het derde frontsein tijdelijk gedemonteerd. De open gemaakte delen werden tijdelijk dichtgemaakt om deze te beschermen tegen weersinvloeden.

 

    

 

Terug naar het BDk-rijtuig. Dit werd voorzien van de nodige bakopschriften, zoals het gewicht en de revisiedata. Ook de rode markering voor de steunpunten onder de bak werden aangebracht. Tevens werd de baanruimer teruggeplaatst.

In de groene B-bak werd er hard verder gewerkt aan het interieur. De opgeknapte prullenbakjes werden teruggeplaatst en de bankenframes werden voorzien van een nieuw verflaagje.


Tekst: Fermon Bosman.
Foto's: Fermon Bosman, Edwin van Tienen en Stefan Csiba.


Maandelijks wordt er nieuws over de revisie gepost op de website.
Wilt u ons helpen bij de revisie?
Stuur dan een mail naar vrijwilliger@mat54.nl

Categorieën

766 Revisie 2014


Prins Bernard Cultuurfonds Mondriaanstichting Roestrijden.nl Sponsor ons, en uw logo wordt hier geplaatst
Officiële website van de Stichting Mat´54 Hondekop-vier en Stichting Expoitatie en Onderhoud Mat´54