Home | Top Categoriën | 766 Revisie 2014 | Revisie update Januari 2014
 

Revisie update Januari 2014

Revisie verslag Januari 2014

icoon Revisie update Januari 2014

 

Revisie 766 - Januari 2014

 

 Raam BDk aflak   Plafond B 

 

Begin januari werden de eerste strepen van de definitieve groene kleur op de BDk 766 aangebracht rond de ramen aan één zijde van het rijtuig. Het is in deze maanden te koud is om de volledige BDk in de definitieve groene kleur te schilderen. Maar om de werkzaamheden door te laten gaan zijn ze toch alvast geschilderd. Hierdoor kunnen namelijk de ramen weer in het rijtuig geplaatst worden en kunnen de rubbers aan de buitenkant rond de ramen aangebracht worden. Ook werden de binnenzijden van de raamopeningen voorzien van een nieuwe laag vloeibaar rubber.

De werkzaamheden in de groene B-bak gingen gewoon verder. Zo werd aan één zijde de plafondbeplating teruggeplaatst en later in de maand ook de bagagerekken. Ook het reinigen van de draaistellen ging verder.

 

Rubbers BDk   Plamuur neus 

 

In januari werden de andere schuifdeuren geschuurd en werden 3 schuifdeuren in de grondverf gezet. Door het stralen waren weer een aantal lasnaden zichtbaar geworden, om de bak weer mooi strak te krijgen moet er geplamuurd worden. En dat gebeurde dus ook met de BDk 766.

 

Baanruimer   Binnenkant raam

 

Wat ook behandeld is, is de baanruimer. Deze is in de lichtgrijze grondverf geschilderd en wacht nu op de schilderbeurt voor de definitieve donkergrijze kleur. In het restauratiegedeelte werden de kunststof raamlijsten weer teruggeplaatst. Weer een mooi stapje verder richting de voltooiing van het restauratiegedeelte.

 

Ladder aflak   Neusgreep

 

Diverse losse onderdelen van de BDk werden geschilderd, onderdelen zoals de lampringen van de front- en sluitseinen en de handgrepen onder de cabineramen. Deze werden opgehangen zodat de handgrepen makkelijk aan alle zijden geschilderd konden worden.

 

Regengoot   Cabineraam

 

Maar ook de wateropvangbak (of hoe dat ding boven de cabine ook mag heten) werd geschilderd. Eerst in de grondverf en een week later al in de definitieve donkergrijze kleur. De buitenste cabineramen moeten natuurlijk ook aangepakt worden. Eén raam is al voor een groot gedeelte geschuurd. 

 

Geschuurde BDk   Geschuurde neus

 

Wat geplamuurd wordt moet ook weer geschuurd worden. Aan het einde van zaterdag 25 januari was een gedeelte van de BDk 766 geschuurd. Waar nodig werd nog wat extra grondverf aangebracht.

Er zijn al voorbereidende werkzaamheden verricht aan de twee nog te behandelen rijtuigen: de A en de Bk 766. Hiervan zijn een groot aantal traptreden gedemonteerd en is het interieur van de A-bak verder gedemonteerd.

 

Tekst: Fermon Bosman en Maurice Meuwissen

Foto's: Fermon Bosman, Edwin van Tienen, Vincent Wolst en Wilco Brouwer

 

Maandelijks wordt er nieuws over de revisie gepost op de website. Wilt u ons helpen bij de revisie? Stuur dan een mail naar vrijwilliger@mat54.nl

Categorieën

766 Revisie 2014


Prins Bernard Cultuurfonds Mondriaanstichting Roestrijden.nl Sponsor ons, en uw logo wordt hier geplaatst
Officiële website van de Stichting Mat´54 Hondekop-vier en Stichting Expoitatie en Onderhoud Mat´54