Home
 

home page

Van harte welkom op de website van de Stichting Hondekop.

Het nieuwsbulletin 2018-2 is verschenen

Deze is te koop via onze Marktplaatspagina:

https://www.marktplaats.nl/verkopers/19313691.html

 

 

Nieuwsbericht Gezelsschapsrit 15 september 2018

Lees hier een nieuwsbericht over de gereden gezelsschapsrit van 15 september 2018

 

 

https://www.hardenberg.nu/nieuws/hardenberg/551821/bijzonder-uitje-met-hondekop.html

 

 

 En bekijk hier de video over de gereden rit

 

Vrijwilligers gezocht

We zijn dringend op zoek naar vrijwilligers uit de omgeving van Roosendaal die willen helpen met het opknappen van het beneluxstel. Tijdens de start van de opknapbeurt op 23 juni hebben zich gelukkig al circa 10 nieuwe vrijwilligers gemeld. Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen helpen in de catering of in de communicatiegroep. Technisch hoef je niet te zijn. Belangrijkste is dat je enthousiast bent en graag de handen uit de mouwen steekt. Lijkt dat je wat? Stuur dan een bericht naar vrijwilliger@mat54.nl

 

Let op: minimale leeftijd is 18 jaar.

 

 

 

 

Bulletin 2018-1 is verschenen

 

 

Onze donateurs hebben het bulletin omstreeks 3 april 2018 ontvangen. Het bulletin is ook te koop via deze link.

 

Speciaal bulletin over de komst van de Benelux verschenen

In dit bulletin alles over de overbrenging van de Benelux van Leuven naar Roosendaal op 14 juli 2017 en alles wat daaraan vooraf ging. Onze donateurs hebben het bulletin omstreeks 25 januari 2018 ontvangen. Het bulletin is ook te koop via deze link.

  

Revisie update benelux 

Zoals bekend is Benelux Hondekop 220.902 op 14 juli 2017 overgebracht van het Belgische Leuven naar Roosendaal. Daar werd het stel binnengenomen bij het bedrijf Spoorijzer en werden de draaistellen onder de rijtuigen gehaald en zijn deze door de firma ColdBlast met droogijs gestraald. Geplaatst op nooddraaistellen, is er in het treinstel een begin gemaakt met het schoonmaken. Zo werden een paar 1e klas coupes grondig onder handen genomen.

Toen was er nog sprake van dat het treinstel, na het opknappen van de draaistellen, naar Amersfoort getransporteerd zou worden om daar het casco op te knappen.

 

   

 

Inmiddels zijn de plannen gewijzigd. Omdat het Benelux treinstel nu in Roosendaal staat, kan de opknapbeurt ook daar uitgevoerd worden. Stichting Hondekop heeft daarvoor toestemming gekregen. Meer informatie staat in de revisie update.

 

TREIN HUREN?

Wilt u voor een speciale gelegenheid een rit maken met onze mooie oude 766?
Dat kan! Vrijwel het gehele Nederlandse spoorwegnet staat tot uw beschikking. Het treinstel kan op vrijwel alle elektrische spoortrajecten (met uitzondering van de Betuweroute en de HSL Zuid) en stations in Nederland rijden. Van Groningen tot Maastricht, van Enschede tot Den Haag, van Den Helder tot Vlissingen. Uw eigen trein wordt ingepast in de dienstregeling van het overige treinverkeer. Professioneel en bevoegd treinpersoneel staat tot uw dienst. 

 

De 766 is te huur voor bedrijven en particulieren. Een huwelijksrit, een afscheids- of personeelsfeest, speciaal vervoer etc., bijna alles is mogelijk, inclusief uw cateringwensen. Onder meer het Rode Kruis, TROS, de Maag Lever Darm Stichting, NS Reizigers, Iglo/Mora, Cosmo Trucks (DAF-bedrijfswagendealers), Servex en diverse scholen die de 766 voor hun schoolreis nodig hadden, gingen u als huurder al voor. De opbrengsten uit de verhuur van ons stel besteden wij aan het behoud van dit knap stukje Nederlands industrieel erfgoed.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met verhuur@mat54.nl.

 

Wij zien u graag aan boord van ons treinstel!

 

 

 

STICHTING HONDEKOP OP MARKTPLAATS

U kunt bulletins, foto's, ansichtkaart, cabineritten en andere spullen op Marktplaats kopen. De opbrengst komt ten goede van de stichting Hondekop.

Zie Marktplaats. 

 
 
De Stichting Hondekop wordt ondersteund door QRail, makelaar in rollend materieel en juridische advisering in rail.

 

 

Zoeken op de website

Nieuw

Revisie update benelux deel 5
De werkzaamheden in september 2018 stonden voornamelijk in teken van het demonteren van allerlei onderdelen van de ABk 220.902.
(Zaterdag 6 oktober 2018)
Lees meer >>
Revisie update benelux deel 4
In augustus gingen de vrijwilligers verder met het opbouwen van de tent. Dankzij het goede weer ging dit zeer voorspoedig. Dit gold ook voor het aanbrengen van de tentzeilen. Nadat deze waren aangebracht konden de beschermende zeilen van de ABk 220.902 verwijderd worden
(Donderdag 30 augustus 2018)
Lees meer >>
Exclusieve rit voor donateurs over Amsterdamse havensporen
Onze Hondekop maakt daarvoor een speciale rit over sporen in het Amsterdamse havengebied die nog elektrisch bereden kunnen worden en waar onze machinisten nog wegbekendheid hebben. Vanwege het bijzondere en exclusieve karakter van deze rit staat deze slechts open voor donateurs van de stichting en is deelname aan de rit beperkt tot 75 personen.
(Zaterdag 25 augustus 2018)
Lees meer >>
Meer >>

Mat54 Facebook

Prins Bernard Cultuurfonds Mondriaanstichting Roestrijden.nl Sponsor ons, en uw logo wordt hier geplaatst
Officiële website van de Stichting Mat´54 Hondekop-vier en Stichting Expoitatie en Onderhoud Mat´54